Shamansk Reunion

Äntligen, vår första återträff i vårt fina community av alla hundratals som gått medicinhjulet. Välkommen till tre fantastiska dagar där vi blandar skratt, lek och underhållning tillsammans med arbete och transformation i en fantastisk miljö med god mat och bröder och systrar. 

Nu har tiden äntligen kommit för våran återträff i vår ayllo, vårt community, en familj av bröder och systrar!
Hundratals deltagare har nu vandrat hela resan genom Medicinhjulet av drömmande skift. Flera hundra bröder och systrar och vi blir bara fler och fler för varje år.

På min första kurs mötte jag något jag längtat efter i hela mitt liv. Människor av hjärta, empati, genuin glädje och omtanke. Där var den familj av likasinnade jag drömt om i en inre röst under hela mitt liv. Genom healing i en värld där jag kände mig utanför, till istället en hel, kraftfull och oändligt expanderande familj av vänner; ni bröder och systrar. Vi har olika vägar som leder till samma hav och vi alla är hållna av underströmmarna och den Inka shamanska traditionen. Som visat oss hem!

Något jag hör om och om igen är att vi längtat efter är just samhörighet till människor som talar och utrycker samma språk, tankar och som medvetet väljer att vandra i service för varandra och dricka från närvarons och hjärtats nektar. Som shaman av öst håller vi varandra med oklanderlighet, djup medkänsla och förståelse. Vi förstår hur vi skapat och skapar vår värld och att vi genom varande ”being” kan drömma vår dröm till manifestation. Det är tillsammans som vi drömmer mänskligheten och världen till en hel plats. 

Kom och manifestera drömmen, community och samlas i gemenskap genom denna återträff. Ta din vackra själsliga väg till gemenskap och dela din essens resa och medicin med en själslig familj. Låt oss aktivt möta nya vänner för livet i ceremoni, glädje och ömsesidighet. Säg ja till att aktivera och hedra en gemensam vision vi håller för världen som jordens barn!

Jag är så tacksam att jag har fått följa er alla på er resa genom Medicinhjulet och skapar denna gåva till er. Tänk vilken kraft vi håller tillsammans, så många vackra och olika utryck av energimedicin och från samma källa! Tänk er vår mesa-apacheta, vår cirkel, sång och mantra runt elden. Vad våra snäckor, trummor, skallror och helande ceremoni tillsammans skapar för världen.

I alla mina kurser talar elever om en värld där de längtat efter samhörighet, bröder och systrar som delar samma språk, genuinitet och känsla av oklanderlighet. Här bjuder jag in er till att skapa just detta! Låt oss tillsammans genom helig lekfullhet, skapa det vi alla i livet längtat efter och drömt om, låt oss säga ’JA!’ till att mötas i den värld vi manifesterar dessa dagar tillsammans.

Juans ord till oss inför vår Reunion:
Varje år i februari möts befolkningen från Q’eros sex byar i huvudstaden Hatun Q`eros. Paqos tillsammans med sitt folk samlas genom årets största höjdpunkt. Denna festival byggs av Puqllay; Helig lek genom ömsesidighet och alla möts här för att dela kärlek och för att öppna våra hjärtan tillsammans. Vi förbereder oss inför denna festival ett helt år med att väva nya kläder och tillsammans dansar vi för universum, bergen ”Apus”, moder jord ”Pachamama” för att utrycka och visa kärlek. Vi väver tillsammans trådar av liv och ljus genom att dansa tillsammans i glädje och Ayni.

Att bli en paqo är inte alltid enkelt, resan bakom oss är en resa av både glädje och sorg. Ibland väcks det processer och ibland är det enklare att rymma. Det är enklare att falla in i sin vardag av att plantera potatis, ta hand om våra alpackas och väva tyger. Ibland är det energin i vår inre process som får oss att stanna, skapa hinder och stänga vår väg. Ibland behöver man fråga om hjälp, kalla på hjälp för att växa bortom det vi redan är.

Munanakuy:  Med kärlek, Urpichay Sonqoy!
– Juan Apasa Quispe

Du behöver aldrig vandra ensam. Dela era processer och livets sötma. Var ärliga och låt dig växa i ödmjukhet av att bli visad vägen av andra genom det du inte än sett själv. Q’ero shamanerna talar om de mänskliga aspekterna, att få vara en människa – en varelse som växer och expanderar hela tiden. Hur håller vi vår medicin i vår vardag, när vi inte är på kurs? Ta din resa till ett nytt steg och säg ja till kärlek och ömsesidighet!

Välkommen!
– Victor Forselius – Hatun Apuchen

Återträffen kommer att hållas under vecka 30 den 26-28e Juli av Victor Forselius med Marie, Camilla och Mattias. Helgen är en väl skapad upplevelse av mig tillsammans med Q’ero Medicine för att manifestera en magisk upplevelse, värld och Community tillsammans.
Det ska bli vackert att få möta er här på denna fantastiska kursgård där Victor höll sin första Medicinhjulskurs och där hela denna resa startade.

Dag 1 – Fredag 26 juli

10:30 – 12:00: Vi möts i trädgården med en fördrink och möter vårt vackra community av bröder och systrar. Vi skapar nya kontakter, vänner och möter oss själva genom varandra. Tema: Vita kläder.
11:45 – 12:00: Victor och Marie tillsammans med Mattias och Camilla välkomnar er alla till dessa 3 magiska dagar av glädje, skratt och kärlek.

12:00 – 13.30: Vi samlas för en god lunch och fortsätter vårt mingel i lekfullhet tillsammans i restaurangen eller utomhus om vädret tillåter.

13:30 – 15:15: Vi samlas i en stor cirkel uppe i kursspacet där vi öppnar sacred space tillsammans. Victor med Q’ero Medicine delar våra visioner om vårt community, ayni, drömmar, värdeord samt delar om dessa dagar. Vi håller en community-sharing och Victor guidar dig genom en meditation för att kliva in i närvaro och anden. Vi påbörjar och sätter avsikten för tre dagar av healing och ceremoni.

15:15 – 16.00: Skapa din sandpainting/mandala med naturen och för resan du är på.

16:00 – 18:30: Skapandet av en stor despacho och eldceremoni.
(Ta med dig tre brännbara saker du själv vill lägga i despachon).

18.30 – 20.00: Middag följt av en ledig kväll av mys, mingel, bastu, bada i floden. 

 

Dag 2 – Lördag 27 juli

09:00 – 10:00: Börja dagen med sharing i grupper och föreläsning.

10.30 – 13:00: Fortsätta en helande resa där vi öppnar mesorna tillsammans och talar om hur vi står mitt i hjulet med alla verktyg, medvetenhet, i service och hur vi håller varandra. Vilka verktyg har vi från medicinhjulet? En levande verktygslåda kryddad av din egna själs essens och kontakt till universums medicin. Vart är du nu på din resa? Vad är nästa steg, vart behöver du arbeta, hur kan du bli din längtan och dröm här idag. Vad står i vägen?

13:00 – 14.00: Lunch

14.00 – 16.00: Testa dina arketyper och ta det som kommer upp till din sandpainting. Vi hjälper varandra att se och förstå resan genom medvetenhet

16:00 – 16.30: Fika

16:30 – 19.00: Vi skapar ett fantastiskt space av ömsesidighet där vi kliver in i kraftfulla gruppsessioner och kombinerar alla våra kraftfulla verktyg tillsammans.

19:00 – 21:00: Grillkväll med tre rätters middag.

(20:30 – 23:00): Open Stage – Victor och Marie öppnar kvällens middagsunderhållning med en rolig föreställning/överaskning. Sedan följer underhållningen i några timmar framför en ”open stage”. Här kan du anmäla dig till att få ta din plats och hedra dina gåvor. Under några minuter kan du dela din konst och bjuda på dig själv, din medicin och underhålla varandra med skratt, glädje och lekfullhet. Det handlar om att skapa en plats där du genom sång, dans, poesi, humor, trolleri, talanger kan dela med dig av dig själv och ditt personliga uttryck. Närmare småtimmarna kommer vi sedan att samlas i kurslokalen där vi dansar till gamla, goda och moderna klassiker för att skaka av oss ordentligt och fira livet tillsammans. Alla dancemoves är välkomna att utryckas och musik får önskas. Elden ute kommer att hållas brinnande, bastun kommer att hållas varm och den som vill får såklart när du vill dra dig tillbaka till ditt rum för att vila och smälta dagen.

23:30 – 02:00: Party i restaurangen och utomhus med dans och glamour. Du får gärna klä upp dig eller klä ut dig <3

Dag 3 – söndag 28 juli

10:00 – 12:00: Gruppsharing av gårdagen följt av gongbad, sång och meditation.

12:00 – 13:00: Vi eldar våra Sandpaintings och utforskar en ny karta och resa tillsammans. Vi hjälper varandra att hitta gåvorna, förstå dem och ge dem ett uttryck.

13:00 – 14:00: LUNCH – Skapa en blomsterkrans från en ny plats, med livet och pachamama.

14:00 – 15.00: Vi fortsätter att arbeta med våra kartor och låter dem sjunka in och bli en del av oss.

15:00 – 16:00: Blossoming ceremoni för vårt community och hur vi håller varandra i en gemensam eld och dröm för världen. Vad tar du med dig hem? Vi avslutar med medvetenhet och kärlek,  sedan en härligt god och matigare Mackfika.

Att ta med

◦ Utomhus kläder: Var förberedd för eldceremoni på fredagkväll samt för utomhusaktiviteter. Du kan behöva ta med en rock eller jacka, stövlar, regnkläder, ficklampa, etc

◦ Bekväma kläder: Ta med bekväma kläder då viss del spenderas inomhus på golvet.

◦ Kläder för en riktig patrykväll.

◦ Mesan

◦ Glädje och oklanderlighet

◦ Trumma, skallra, potutu om du har en.

◦ Anteckningsblock och pennor för dina anteckningar

Kost & Logi

Det finns ett begränsat antal platser till denna fantastiska helg och du bokar din plats genom att kontakta Helsingegården på info@helsingegarden.se eller genom telefon +46 (0) 651 416 90. 
All betalning sker genom Helsingegården samt bokning av ditt rum där du också då beskriver vem du vill dela rum tillsammans med samt eventuella allergier.

Observera att det är obligatoriskt att alla bor i delat boende, så att fler kan vara med. <3

Vandrarhem: Helpension i dubbelrum: 3965kr (All inclusive), inkluderar även sänglinne samt slutstädning.

Hotell: Helpension i dubbelrum: 4225 kr (All inclusive).

1 lägenhet för 6 personer: Helpension vid minst 4 personer: 3965kr (All inclusive)

2 lägenheter för 4 personer: Helpension vid minst 4 personer: 3965kr (All inclusive)

Adress:
Helsingegården
Helsingegården 6
82754 Järvsö

Varmt Välkomna!
Tukuy Sonqoymanta, ”Av hela vårt hjärta”
Victor, Marie, Camilla & Mattias

juli 2024
Inget evenemang hittades!