Helsingegården

En del av upplevelsen med våra kurser är att bo på Helsingegården, omgiven av Järvsös magiska natur. En före detta lanthushållsskola med underbar mat och boende med omtanke.

Omgiven av Järvsös magiska natur

Vår kursgård är nära belägen Järvsöklacks vackra naturreservat. Ett mytiskt berg för bygden men även för de
peruanska paqos som vi tagit till Järvsö under många år.

Anläggningen består av en stor huvudbyggnad och två hus med sammanlagt 19 stora gästrum, vart och ett med sin unika prägel. Helsingegårdens tanke är att alla skall kunna komma hit och dela samma upplevelse oberoende av plånbok. Därför erbjuds både enkla och mysiga vandrarhemsrum eller finare hotellrum.

Hotell

Hotellrummen är smakfullt inredda med gammelsvenska tapeter, dusch/wc, vattenkokare och Apple-TV.
Det finns både helpension i enkelrum och helpension med del i flerbäddsrum. Inkl. frukost, lunch, middag. Kaffe, te med tilltugg finns att tillgå ett par gånger om dagen

Vandrarhem

Alla rum är utrustade med handfat och rymliga garderober. I boendedelen finns också två kök med matsal, gemensam bastu och TV-rum. Här finns både helpension med enkelrum och helpension med del i flerbäddrum. Inkl. frukost, lunch, middag. Kaffe, te med tilltugg finns att tillgå ett par gånger om dagen.

För att koppla av och njuta under kursen kan du välja att boka sängkläder och handukar. Du kan även välja att boka till slutstädning.

Maten lagas med hjärtat och med stor kunskap om närodlat och hälsosam kost.

Frukostbuffé med hembakt bröd, gröt, äggröra, bacon och andra godsaker. Det finns såklart alternativer för dig som är vegetarian, vegan eller laktos- och glutenintolerant. Säg gärna till i god tid om ni har matpreferenser eller allergier. De använder i huvudsak ekologist producerade varor.

All Bokning och betalning sker genom helsingegården

Helsingegården håller rum för våra grupper och du behöver boka ditt rum senast två veckor innan kursstart då Helsingegården sedan släpper våra preliminärbokningar för andra.

I vissa fall erbjuds möjligheten att anlända dagen innan och/eller stanna en dag längre, ifall du önskar detta bokas det i samband med registrering. Om du vill dela rum med en specifik person kan ni göra bokningen tillsammans eller så ber vi er att kontakt Helsingegården i god tid innan kursstart.

Som vår kursgård så erbjuds speciella priser för deltagare, därav boka via telefon +46 (0) 651 416 90 eller mail till info@helsingegarden.se

Även om du inte kommer bo med oss på plats behöver du kontakta Helsingegården och boka externt boende. Detta kostar 2975 kr för sex dagar med frukost, lunch, middag och två fikor samt inkluderar Helsegårdens omkostnader. Detta gäller även om du inte äter på plats.

Vi rekommenderar alltid varmt att du bor med oss på vår kursgård så att du får komma hemifrån och ur din vardag, mönster och de roller som vi identifierar oss med i vår vardag. Detta för att kurserna är en stor gåva för din personliga utveckling och resa samt för att ge största effekt. Det är långa och intensiva dagar där eleverna oftast vill sova över på plats.

Om du vill att bokningen ska stå i ditt företagsnamn ber vi dig genomföra registreringen med detta namn/adress så att det blir rätt uppgifter på kvittot och andra dokument. Om ni har specifika frågor eller information rörande ert boende under kursen hör ni av er till info@helsingegarden.se eller genom telefon +46 (0) 651 416 90.

Helsingegården har fullständiga rättigheter med både alkoholfria- och alkoholhaltiga drycker. Under kursen som består av personlig utveckling är det enligt vår erfarenhet  inte till fördel att konsumera alkohol eller andra droger under kursveckan. Detta tar dig ur de inre processer som kursen så fint är designad för att skapa. Av respekt och medkänsla till dig och dina kurskamrater.

Vid ankomst checkar ni in i receptionen i den grå huvudbyggnaden.

Adress:
Helsingegården

Helsingegården 6
820 40 Järvsö

Vi önskar dig varmt välkomna till Helsingegården och dessa kurser,
Victor Forselius och Q’ero Medicine tillsammans med Malin och Andreas Lönnmo.

Mer info om Helsingegården hittar du på deras hemsida www.helsingegarden.se