Marie Palmlöf

Maries sökande att hitta vem hon är där innerst inne förde henne 2012 i kontakt med Victor Forselius. Det förändrade allt, och efter två år i medicinhjulet var inte bara den kroniska muskelsjukdomen borta. Idag är Marie en självklar vän, familjemedlem och kollega för alla på Q'ero Medicine och nästan alla våra kurser. Hon har assisterat Victor sedan 2014. Läs mer om Maries fantastiska resa här.

MARIE PALMLÖF –
MIN RESA MED Q’ERO OCH ENERGIMEDICIN

Qomer Qente – Den gröna kolibrin

Jag har nog alltid varit en sökare så länge jag kan minnas, ända fram tills 2012 då allt förändrades på ett helt magiskt sätt.

Så här i efterhand förstår jag att jag egentligen alltid bara sökte efter mig själv och den jag verkligen var innerst inne.

Som 10 åring började jag få ont i min kropp, där och då sa man att det var växtvärk och att det skulle gå över med tiden. I tonåren hade jag fortfarande mycket smärta men jag upplevde att det inte togs på så stort allvar när jag sökte hjälp för det. Jag fick höra att en så ung person kan ju inte kan ha så ont.

Jag kände mig dum, som att det var något fel på mig, att andra trodde jag for med osanning. 

Känslan av att inte bli betrodd var en tung känsla att bära.

När jag senare i livet blev äldre och de gjordes en massa utredningar på mig så sa till slut läkarna att jag hade en kroniskt muskelsjukdom, karaktär till fibromyalgi och att det fanns inget att göra åt det, något jag måste lära mig leva med. All heder och respekt till alla läkare de gör ett fantastiskt jobb, men där och då kunde de inte hjälpa mig. 

Det var som ett få ett slag i magen! 

Det kan inte vara sant, det måste finnas någonting som kan hjälpa och få all smärta att försvinna. Det var bara en stark känsla jag hade inom mig då, att det måste finnas en lösning på ”problemet.”

Så jag fortsatte mitt sökande, jag vägrade helt enkelt tro att det skulle vara så här tungt för all framtid. 

Jag upplevde med åren att jag blev sämre, fast jag tyckte jag provade allt. Jag hade vid det här laget provat en rad massa olika alternativa metoder/behandlingar osv, som tyvärr bara kändes skönt för stunden men det tog inte bort min smärta. Jag kände mig bara mer och mer misslyckad och dränerad på energi, ständigt trött och ofta drog jag på mig förkylningar eftersom jag hade lågt immunförsvar av att hela tiden försöka hålla upp mig själv, min smärta och energi. 

Yogan

Det var 2009 som yogan först fick mig att sakta börja landa in i min då så onda och stressande kropp. Medvetenheten och de djupa andetagen i kontakt med varje rörelse var som en befrielse. Det kändes underbart och jag kommer fortfarande ihåg den sköna känslan i min kropp och själ efter mitt första yogapass.

~ Det fina med yogan är att du alltid anpassar utefter din egen kropp, förmåga och kapacitet. Så trots min smärta så gick den jättebra att utöva ändå. ~

Men inte heller yogan tog bort mina smärtor även om jag kände att min inre värld av stress började landa lite. Yogan började nu bli en stor del av mitt liv som jag inte ville vara utan, den gav mig ändå så mycket.

Men jag vägrade ge upp för jag kände någonstans inom mig att det måste finnas något eller någon som kunde hjälpa mig, så jag sökte vidare.

Energimedicin

2012 var året då jag för första gången mötte Victor Forselius och den inka shamanska traditionen och dess lära. En lära som också kallas vägen genom hjärtat och jag förstod att jag äntligen hade hittat hem.

Fast att jag aldrig då hade hört talats om denna tradition eller om någonting som Victor sa, så var känslan att jag hade hört allt förut, det resonerade med hela mig och mitt hjärta. 

Efter bara en första föreläsning var känslan enorm och det växte sig en varm plats inuti mig av att komma hem. Även om jag inte alls visste vad som väntade mig så förstod jag då att det här var början på något stort.

Det energimedicinen sedan gjorde och fortfarande gör för mig går inte att beskriva med ord.

Men jag började läka mig själv och omvandla mina djupaste sår till kraftkällor och gåvor. Det kanske inte varit det lättaste, men det är och var absolut det bästa jag någonsin gjort för både mig själv och min familj. 

Min resa startade den sommaren 2012 med en helgkurs – Munay-ki – där den magiska upplevelsen på kursen fick mig att strax därefter också hoppa på Medicinhjulet. 

Här fanns någonting som jag inte kunde sätta fingret på vad det egentligen var, men som jag kände i hela min kropp och själ var helt rätt! 

Efter två år av djup healing och läkning i Medicinhjulet var all min värk i kroppen borta! 

Min kropp som förut kändes som ett fängelse blev istället nu min absolut största gåva, kraftkälla och vackraste verktyg. 

Tack vare denna läkningen har det skapat möjligheten för mig att leva ut mina mål och drömmar med livet, som tex att bli yogalärare och bli egen företagare som jag tidigare förr aldrig trodde var möjligt. 

Jag är så innerligt tacksam för det och varje smärtfri dag som går och för att jag mötte Victor, som i dag också är min allra närmaste vän, familj och kollega.

Att han tog denna autentiska läkande medicin och traditionen till Sverige och förvaltar den så väl är verkligen en gåva för världen. 

Förutom min egen läkning så har jag själv bevittnat med egna ögon under alla dessa år som jag jobbat, studerat och praktiserat nära Victor hur så många människor läker, kommer till ro, hittar kärlek och finner en mening med livet, hittar sig själva, bara genom tex en healing/behandling eller efter en helgkurs transformeras deras liv totalt. 

Energimedicinen kan verkligen hjälpa dig om du vill, att bli den bästa versionen av dig själv. 

Det är verkligen en resa bortom ord!

Under alla mina utbildningar genom åren med både Victor och paqosarna ifrån Peru, så har jag också fått ett andligt namn som är Qmer qente – Grön kolibri.

Ett namn som är kopplat till min inre stjärna och själ och som Paqosarna läser av efter den energi som jag bär. 

Ett namn som jag verkligen inte förstod till en början, men som med tiden vuxit sig starkare och starkare inom mig och som jag älskar och är så tacksam för i dag. Även om det viktigaste namnet för mig är Marie, så är det en fin gåva att bära och medicin att lära mig utav.

Qomer qenti är den gröna kolibrin som hör ett kall och som kastar sig ut på en lång resa för att finna den vackraste blomman och den sötaste nektarn. Ifrån vibrationerna av hennes vingeslag säger hon ja till livet och sitt kall och ser möjligheterna framför sig. Kollibrin håller visionen och drömmaren vid liv genom sitt öppna hjärta i skön stillhet. 

Just nu lever jag i en av mina största drömmar och att jag i dag själv också har möjligheten att få guida och hjälpa andra
systrar och bröder,
medmänniskor på deras själsliga resa känns otroligt hedersamt. 

Med djup kärlek, medkänsla och helande vibrationer fortsätter min resa att säga ja till livet. 
Att se möjligheterna och medvetet hjälpa till att skapa i den vackra värld vi redan lever i. 

Jag ser fram emot att att få fortsätta skapa den tillsammans med dig. 

~ Vi är alla många löv men av samma träd ~

Från det djupaste vibrationerna av mitt hjärta.  Marie / Qomer qente 

Alla foton på Marie på denna sida är tagna av Hanna Nyman, stort tack!