Victor Forselius

Fick 2009 ett kall och påbörjade sin resa inom den inka shamanska traditionen högt uppe hos Q´ero folket i Anderna, Peru. Victor vandrar sedan dess deras andliga tradition, och grundade Q´ero Medicine för att sprida traditionen vidare och hjälpa dig hitta hem inom dig själv.

En shamans resa & Victor Forselius

Hatun Apuchen – Den stora Kondoren

Jag heter Victor Forselius. Jag har nu vandrat den inka shamanska traditionen sedan februari 2009 och lärt mig att ömsa mitt förflutna så som ormen ömsar sitt skin.

Att omvända de djupaste sår, begränsande
trossystem och tung självkänsla till kraftkällor, medkänsla och självkärlek.

Jag har dedikerat mitt liv till att utforska hur det vi ser som en mirakulös energimedicin påverkar de allra djupaste delarna av oss själva.

Hur rätt relation med sin inre essens och till livet skapar en inre hälsa som låser upp en läkning bortom ord.

Över tusen klientsessioner och hundratals elever har visat hur vi med enkla, genuina, naturliga och kraftfulla verktyg helt kan påverka och skriva om vår fysiska, emotionella och själsliga hälsa.

Den energimedicin och tradition jag delar har inte gjort mig till någon annan än mig själv. Den har heller inte fått mig att börja tro på något som någon annan har presenterat framför mig. Den har fått mig att uppleva ett universum som är mer levande än vad jag tidigare vågat drömma om.

En resa av att minnas vem Victor Forselius verkligen är. Mitt värde och den jag alltid har varit.

Jag är tacksam till denna fantastiska resa som jag tackade ja till!

Idag vet jag att det jag kände var mitt hjärta och själ som talade och guidade mig. Över 30% av jordens invånare genom de naturfolk som än finns kvar ser detta lika verkligt som jag. I mitt fall var det Alberto Volloldo och q’ero folket som visade mig tillbaka till en verklighet som var lika sann som det jag ärvt genom min västerländska uppväxt.

Genom denna resa ser jag idag livet som min största guide och lärare i kontakt med min essens egna röst inom mig. Guidad av de medicinmän och kvinnor som skapat denna väg för oss alla. Ett vackert arv av att minnas en tid när vi levde som ett med livet. När vi inte var separerade från naturen och visste hur vi kunde lyssna till hur omgivningen alltid kommunicerar med oss.

Ju mer jag studerat q’ero folket och världens naturfolk desto mer ser jag hur de är våra tidigaste biologer, forskare, neurologer, fysiker och astronomer. Skillnaden är att de inte bara studerar eller utforskar verklighetens byggstenar av celler, molekyler och atomer eller de grundlagar vi kan bevisa att vi inte kan bryta. Shamanen upplever livets väv och hur vi som jordens barn och en del av alla dess celler kan förändra hur livet besvarar oss som verklighet. Genom närvaro och medvetenhet koloniserar de sin egen hjärna och sina sinnen för att med kroppen och själen som verktyg kunna uppleva och utforskar resan. Att förstå och medverka i resan av att till och med skriva om vårat eget öde.

Alla kan uppleva det jag med ord försöker beskriva för dig här

Det enda jag hade när jag klev på denna resa var en inre röst av att jag inte ville leva i en osanning längre (även om jag då inte ens medvetet visste vad som kändes osant). Det enda jag hörde var en inre känsla som talade om något mer. Min själ fanns där hela tiden. Sen fyllde den inka shamanska traditionens energimedicin, visdom och Andernas varma hjärta i resten.

Idag upplever jag det jag tidigare som skeptiker bara vågat drömma om. Varje dag är en dag av tacksamhet till att hela tiden mötas av hur livet inom mig återspeglas av livet runt omkring mig.

Om kaos, smärta eller oväntade besök knackar på min dörr idag lyssnar och styr jag min inre värld helt medvetet. Istället för att emotionellt översköljas av lidande eller falla i djup ångest börjar äga sin inre värld helt annorlunda. Man kommunicerar med de känslor som väcks inom sig. Snabbt omfamnas det tunga och ur smärta lindas gåvor, insikter och möjligheter upp vilket skapar en ny tacksamhet.

Även du kan göra denna resa!

Du kan möta din livs resa och leva fullt ut i resten av ditt liv. Mitt första steg var medicinhjulet som tog mig på en resa av att bli den jag själv alltid väntat på. Från den platsen fick jag verktyg till att skapa och omskapa livet jag drömmer om. Det finns en resa där du inte längre väntar på förändringen utan där hjärtat och själen kan guida dig till att kliva in och njuta av den fulla upplevelsen.

”Du kan få allt du vill här i livet, eller behålla alla anledningar till varför du inte kan få det” – Victor Forselius

Genom denna uråldriga tradition ser jag nu hur olika sårade delar inom oss gör oss sårbar för andra människors sårade känslor, trossystem, tankar och historier. Dessa avtryck från det förflutna som lever inom oss håller oss från att vara fullt närvarande i livet. Många påverkas av den livlöshet som flödar inom oss av dom delar som vi förlorat i olika livssituationer, vackra aspekter och gåvor som vi inte lägre vågar eller kan utrycka genom livet. Detta i sin tur skapar fysisk som psykisk sjukdom i våra liv. Mina bröder och systrar från Anderna har lärt mig hur man tar bort dessa tunga minnen och avtryck inom sig, så att vi inte längre skapar en sårad verklighet eller faller offer för kraftmissbruk i världen.

Shamanen vandrar med hög integritet

Vilket betyder att det inte finns någon skillnad på vem man säger att man är, vad man tänker eller utger sig för att vara. Det handlar om att man vandrar som man talar utan att dölja något då man alltid strävar efter att utrycka sin själs sanning. Likt en fredfull krigare vandrar vi för att lära oss att utöva icke våld, icke rädsla samt icke dömande som låter oss leva och skapa en värld av ömsesidighet, fred och balans

Arbetar i direkt kontakt med inkas ättlingar

Q’ero folket och andra kraftfulla paqos (shamaner) från Anderna reser årligen till mig i Sverige för att följa sina profetior om en den fantastiska tid av mänskligt uppvaknande som vi alla lever i. De kommer för att dela denna över 10 000 år gamla visdom från de heliga bergen och uråldriga naturfolk i Anderna. År 2014 och år 2019 öppnade vi tillsammans deras egna internationella utbildningar och workshops runt om i Europa samt Sverige. 

Det är med stor heder som jag får vandra vid deras sida och vara i service för dem här i västvärlden på samma sätt som de vandrar vid min sida under de helande gruppresor som jag håller till Peru varje år. Under dessa resor besöker vi många av de mytomspunna platser och underverk som finns i Peru. Kanske är du kallad till djungeln eller så följer du med oss upp till deras isolerade byar vid glaciärerna på nästan 5000meters höjd.

Det började 2009 …

Dr Alberto Villoldo

Resan började februari 2009 när jag, den yngre Victor Forselius klev av min gymnasieutbildning för att under de fyra kommande åren utbilda mig med författaren och antropologen Dr Alberto Villoldo och ”Healing the Light Body School”. Under första kursen mötte jag en kvinna som arbetade med och tog q’ero shamanerna till Holland.  Jag reste dit varje år dit för att bo och assistera med dem och  här började även min resa av att motta djupa healingsessioner och traditionella initieringar från källan till den inka shamanska traditionen.

Parallellt vid Alberto Villoldos har jag vandrat vid q’ero folkets sida vilket lärt mig två olika skolor. Alberto har lärt mig att i djupet av fysisk, biologi och med västerländsk hjärna förstå hur energi flödar tillsammans med vår fysiska värld. Hur psykologi, biologi och en osynlig värld flödar samman och hjälpt mig att sätta ord på en djup tradition av själ, känsla och mystik. Han har lärt mig att översätta ett andligt språk till en djup förståelse för västerländska hjärnor. Hans läror och utbildningar tog mig genom medicinhjulet och gav mig enorma verktyg för att hjälpa mig själv att ömsa ett sårat förflutet av försvagande och tunga historier till att kunna vandra i kraft, säkerhet och i skönhet.

Q’ero folket guidar mig

på en resa av hur man vandrar en väg av hjärta, ödmjukhet och oklanderlighet i flöde tillsammans med en andlig värld vid vår sida. Att i närvaro vandra med en fot i en värld av form och fysiska ting och med den andra foten i en värld av själ och ande. De har guidat mig till en djup ömsesidighet med allt levande på jorden och med källan till livskraft i universum. Att vandra som förvaltare och i service för mina medmänniskor, naturen och allt liv på jorden.

Jag har funnit mitt kall till att vandra vid deras sida och fortsätta min utbildning och lära tillsammans med dem, fördjupa min relation till min peruanska familj och mina gudbarn som bor högt upp i de Anderna. Jag riktar nu min energi för att låta andra ta del av helande resor och kurser med mig och dessa shamaner. Jag är här för att vandra och dela denna uråldriga energimedicin vidare så att detta sätt att leva i kontakt med universum, skapa ceremoni och healing hålls ren, enkel och autentisk. De har hjälpt mig att leva med livet och hur energimedicinen är min lärare på samma sätt som jag lär mina elever detsamma. Att vi alla är ett, att mina klienter är precis som jag och allas resa är den största resan. Jag har privilegiet att guida just dig på den resan till att finna din unika energimedicin, kraft och att måla världen med dina egna unika färger.

Om du fick en chans att välja hur du skulle vilja leva ditt liv, hur skulle du då vakna varje morgon och skapa din dag?

Skulle du vilja vandra i samma mönster som påverkar dig från det förflutna eller lära dig att finna din inre sanning av rikhet och överflöd?

Faktum är att du är din egna helare, att du alltid har möjligheten och valet att förändra ditt liv och din verklighet, frågan är bara.

Vilken väg och verklighet väljer du?