Helig resa till Peru 2024 – Änligen ute!

18 maj – 6 juni

RES TILL PERU MED VICTOR FORSELIUS
COLCA CANYON – TITICACASJÖN – APU AUSANGATE

Vi är hedrade att bjuda in dig till en resa bortom ord genom majestätiska landskap. En upplevelse tillsammans med Q’ero folkets shamaner som dina guider. Låt dem guida dig på en själslig resa genom heliga tempel i den heliga dalen, drömlika vyer i Colca Canyon och möt den Andinska kondoren. Delta i ceremoni vid världens högst belägsna sjö och upplev Titicacasjöns heliga vatten, kärlekens ö och Inkarikets födelseplats. Upplev Andernas hjärta och bli guidad av ett naturfolk av myter och legender till ett av de högsta och heligaste bergen i Peru; det snötäckta berget Apu Ausangate.

Välkommen till en drömlik resa för att hela det som håller dig tillbaka och föras i kontakt med din längtan, dröm och ditt kall i livet.

Genom dimmorna, heliga landskap och i spåren av en uråldrig kultur, kommer Q’ero shamanerna (Paqos) introducera och guida dig genom dina drömmars resa. Du har en unik möjlighet framför dig; genom majistätiska landskap guidas du i support direkt från källan med mästare av den levande energin. Vandra tillsammans med dessa kraftfulla medicinmän och kvinnor till några av de mest autentiska och heliga platserna I Anderna. Möt naturfolkens renhet i sammhörighet bland världens platåer och snöklädda berg. Q’ero folket kommer att dela sina traditioner av healing och ceremoni med dig. Traditioner som har ärvts i generationer av Inkas ättlingar I över 5 000 år.

Ett uråldrigt folk och heliga läror hållna bortom bergen

Efter inkarikets fall för med än 500 år sedan flydde en folkmassa upp i Andernas berg. De flydde för att skydda och behålla deras uråldriga tradition av visdom, healing och heliga ömsesidighet med livet. Q’ero folket var sedan isolerade på 4 000 – 5 000 meters höjd i nästan 500 år, där de blev en myt om ett naturfolk som flydde de spanska konkistadorer under Inkarikets fall. I Början av 1990 började dessa människor, kallade Q’ero att vandra ned från Bergen och deras avlägsna byar. De lyssnade och svarade till deras förfäders profetior om stora färändringar på Jorden, i naturen och i klimatet. Att ett nytt andligt uppvaknande och växande inom människor hade startat. För första gången på nästan 500 år började de att vandra ned från bergen för att vara i service för världen. Att dela värmen och kraften från Andernas hjärta med människan i väst.

Nu har du den unika möjligheten att följa oss på en resa genom Perus drömlika landskap.
Få en livsförändrande upplevelse i kontakt med platser av skönhet, kraft och visdom. Skapa en ny och kraftfull kontakt med moder jord (Pachamama) medan du reser till Inkarikets uråldriga tempel, naturfolk och heliga platser. Möt din själ på toppen av världen, i Inkarikets vagga och den heliga dalen. Starta en spektakulär och ave-inspirerad resa tillsammans med Q’ero shamanerna.

Vi välkomnar dig att vidröras av uråldrig visdom och kärlek, beröras och lära dig den direkt från källan. Ta ett gigantiskt kliv in i den du föddes till att vara, den du verkligen är och för din själs gåvor till verklighet.

Karina Davalos Concha kommer att vara våran tolk, medhjälpare och medvandrare som också är en Shaman/ Paqo. Hon är född och uppvuxen i de andinska bergen och har studerat samt praktiserat den Inka shamanska energimedicinen i över 35 år.

Victor Forselius är en praktiserande Shaman/ Paqo som har vandrat vid Q´ero folkets sida i ett och ett halv decenium. Han arbetar i direkt kontakt med Q’ero shamanerna och naturfolk i Anderna med bas i Sverige. Hans kall är att guida människor in i en själslig och andlig resa genom hjärtat. Att hjälpa människor till en hel plats av att manifestera livet genom sin högsta potential och genom sina gåvor.

Du kommmer under resan att skapa en ”Altar Mesa”, ett medicinknyte av stenar och heliga object I kontakt med heliga platser och berg som vi besöker under resan. Medicinknytet är ett altare av kraft och minnen från resan som jordar och förankrar din upplevelse och växandeprocess inom dig. Att göra denna medvetet och från en vacker plats tillsammans med Q’ero folkets ärvda traditioner från Inkariket. Mesan är också ett personligt altare som du tar med dig hem till ditt hemland och som förankrar din erfarenhet och växande inom dig och livet. Mesan håller och representerar dina gåvor, visdom, supporten och den styrka som du finner inom dig själv under resan, så att de nya energierna integreras, balanseras och manifesteras i ditt liv.

Känner du dig kallad?

Följ med oss i vår på din livs resa!

Resplan

18.05.2024: Ankomst till Lima

Du ankommer till Lima flygplats (El Aeropuerto Internacional Jorge Chávez), Peru. Här byter du flyg och flyger direkt till ”den vita staden” – Arequipa. Här ankommer du på kvällen och blir välkomnad av Victor och Karina.

*Vi rekomenerar också att du kan ankomma till Arequipa några dagar innan resan startar, för att acklimatisera och njuta innan din livs resa början. Om du gör det, kan du kontakta Karina för att få hjälp med bokningen av ditt hotell.

Hotell: Hotel i Arequipa: Ingår
Måltider: Ingår ej
Flyg: Internationellt flyg till Lima, Peru: Ingår ej
Flyg: Lima till Arequipa: Ingår ej

19.05.2024: Dag ett
Arequipa – Den vita staden

Arequpia kallas den vita staden på grund av de vita vulkaniska stenar som användes för att bygga de gamla byggnaderna och den stora katedralen i centrum av staden. Resan börjar här så att vi kan acklimatisera oss på starthöjden 2 200m. En dag för att mjukt landa här i Peru och i ditt hjärta. Det är en vilodag för att förbereda sig fysiskt och mentalt inför den resa du har framför dig genom Anderna. Du kan välja att koppla av i trädgården eller att gå runt på marknaderna och känna den peruanska pulsen. Den vita staden är känd för sina ädelstenar och mineraler och idag är en dag av vila, en dag av att förbereda dig fysiskt och entalt för den resa du har framför dig. Under eftermiddagen kommer vi att hålla en ceremoniell sammankomst med våra paqo/ shamanguider. Här delar vi detaljer om den helande resa vi har framför oss. Våra Q’ero paqos bjuder in oss till en Samin Chaqui-ceremoni för att föra oss samman som grupp. Att skapa en ömsesidighet av ljus med livet och alla heliga andar runt omkring oss, som håller oss. Vi kommer att starta och kliva in i denna resa genom medvetenhet, stillhet, skratt och ömsesidighet. Resten av dagen är fri med ledig tid för att utforska den vackra staden samt lära känna varandra. Victor kommer att visa dig till den kända marknaden i stadens centrum och den kända vita katedralen. Ett alternativ är också att se det gamla och berömda klostret som ligger relativt nära vårt hotell.

 

Hotell: Hotel, Arequipa: Ingår
Måltider: Frukost ingår, lunch och middag ingår ej
Ceremoni och undervisning med Paqos: Ingår

20.05.2024: Dag två
Arequipa – Colca Canyon– En helande resa av healing och ceremoni börjar

Det här är dagen som markerar början på vår resa genom dessa heliga landskap. Efter frukost åker vi mot Colca Canyon med vår privata buss som tar oss direkt till vårt vackra och 5 stjärniga hotell, Colca Lodge. Resan tar cirka 3 timmar och väl framme vid vårt hotell kan du fortsätta att acklimatisera dig till höjden, vandra runt och njuta av en utsökt lunch. Under eftermiddagen guidas du ner till Colca-floden i dalen, till en plats där vi kommer att skapa en öppningsceremoni som markerar början på resan. Denna resa är en personlig och djup helandeprocess och det är viktigt att få en renande healing av din fysiska, känslomässiga och andliga kropp innan vi påbörjar resan. Vid floden ger våra shamaner dig en healing för att hjälpa dig att släppa taget om den tunga energi som du kan ha föret med dig från ditt hem, ditt förflutna, relationer, trossystem eller vardag. Paqosarna hjälper dig att släppa de blockeringar som håller dig tillbaka från att helt kliva in i möjligheterna av denna resa och din framtid. Vi kommer att skapa en despacho-ceremoni, samlas runt en öppen eld och möta en urålrig del av denna tradition. En ceremoni där vi träffas och förenas runt elden som våra förfäder gjort sedan tidernas begynnelse. Senare äter vi middag och kopplar av i de naturligt varma källorna, bredvid hotellet. Det lyxiga Colca Lodge är välkänd för sina utsökta måltider och de helande varma källorna. På kvällen värms vi i vattnet under hela den Andinska stjärnhimlen som sträcker sig över oss likt ett paraply av ljus och stjärnkonstellationer.

Hotell: Hotel Colca lodge: Ingår
Varma källor: Ingår
Måltider: Frukost ingår, lunch och middag ingår ej
Ceremoni och undervisning med Paqos: Ingår
Transport från Arequipa till Colca Lodge och guide: Ingår

21.05.2024: Dag tre
Colca logde – Colca Canyon och Cruz del Condor – Att öppna upp våra hjärtan med kondoren

Efter en tidig frukost lämnar vi vårt hotell för att resa in i en av de vackraste platser: Colca Canyon, som på vissa ställen är dubbelt så djup som Grand Canyon. Vi fortsätter med vår acklimatisering medan vi kör över bergspass med enastående utsikt. Höjden vid Colca Canyon är: 3.800m och vi tar oss genom hjärtat av dalen till den magnifika Andinska kondorens rike. Fågelskådare och fotografer från hela världen kommer hit för att se denna plats många sällsynta och distinkta fåglar, inklusive Andinska kondorer, vars vingspann kan sträcka sig mer än 3 meter från vingspets till vingspets. Era guider Victor, Karina och Paqos, vet mycket om kondorerna och deras vanor, om naturen, stjärnorna och vi delar gärna med oss av vår kunskap om allt detta. Inca- och ännu äldre förfädersterrasser täcker bergssidorna och stödjer jordbruksfält som i hundratals år har brukats av den lokala befolkningen. Du kommer att se dem bära traditionella, vackert broderade kläder och de distinkta hattar som identifierar deras byar. Vi kommer att delta i en underbar Kondor Ceremoni med våra Q’ero lärare. Här skapar vi en djup kontakt till platsens energi och med Kondorens energi för att öppna hjärtat samt skapa vision och klarhet i våra liv. Möjligheten att arbeta med Kondorerna genom ceremoni erbjuder en djup andlig upplevelse och gemenskap på en mycket speciell plats. Här dyker vi genom jordens djupaste platser för att sedan ta oss upp till bergens högsta vidder av frihet. På eftermiddagen kommer det att finnas tid att koppla av och utforska området intill vårt vackra hotell. Här kan du promenera till närliggande och forntida ruiner eller leta efter vackra stenar och mineraler som den svarta obsidianen. Kanske fortsätter du njuta i de varma källorna vid floden medan du blickar upp på det södra halvklotets enorma natthimlen. Här finner du stjärnor du kanske aldrig tidigare skådat med känslan av att kunna vidröra hela vintergatan med dina händer.

Hotell: Hotel Colca Lodge: Ingår
Måltider: Frukost ingår, lunch och middag ingår ej
Ceremoni och undervisning med Paqos: Ingår
Transport och guider: Ingår

22.05.2024: Dag fyra
Colca lodge – Titikakasjön – Inkafolkets förfäder och inkarikets vagga

Efter frukost börjar vi vandra upp mot de heliga ruinerna; Uyu Uyu som ligger under det heliga berget Apu Mismi. Dessa forntida ruiner ligger mycket nära vårt hotell. Här kommer våra Q’ero paqos att guida oss genom ceremoni med detta heliga berg för att fortsätta öppna och denna gång belysa våra hjärtan. Apu Mismi väcker våra inre gåvor och de frön inom oss av möjligheter som var och en bär med sig i sitt hjärta. Ceremonin hjälper oss att skapa en djupare relation till naturen och för vår själs gåvor till verklighet. Väl tillbaka vid hotellet förbereder vi oss för att fortsätta resan i riktning mot Puno och världens högst belägsna sjö: Lake Titikaka och Inkarikets födelseplats. Resten av kvällen är fri att utforska gatorna i Puno city

Hotell: Hotel Conde de Lemos, Puno: Ingår
Måltider: Frukost ingår, lunch och middag ingår ej
Ceremoni och undervisning med Paqos: Ingår
Transport och guider: Ingår

23.05.2024: Dag fem
Puno – Uros flytande öar och kärlekens ö Amantani – Heligt vatten bland världens platåer

Vi går upp tidigt på morgonen efter frukost och tar en personlig båt till Uros kända och flytande öar. Här har naturfolk bott på egenskapta öar av vass i mitten av sjön sen innan Inkariket. Vi kommer att se hur de byggde dessa öar av strå och hur de lever här, flytande på Titikakasjöns vatten. Med utsikt över det stora berget Apu Illimani reser vi längre ut på den största högst belägna sjön i världen. Vi är här för att utforska den mytomspunna berättelsen om det första inkafolket som kom ned till två av sjöns berömda öar. De två som kom att skapa grunden till hela Inkariket; Inka Manko Kapaq och Mama Occleo. Vi åker till kärlekens ö; Amantani där vi kommer att besöka två heliga tempel på öns högsta toppar. Dessa tempel är dedikerade till Pachamama (Moder jord) och Pachatata (Fader jord). Här kommer vi att kliva in i ceremonin med utsikt över denna magnifika sjön som för oss samman med jordens centrum. Balansen av dualitet kommer genom ceremoni smälta ihop med vår kollektiva moder, vår planet – Jorden. Att vara människa är en extraordinär upplevelse av att vara vid liv. Vi är den mest utvecklade varelsen på jorden och här kommer vi genom ceremoni att återskapa kontakten till vår sanna natur och medvetet vandra resan som den vi verkligen är. Under den här ceremonin och på denna kraftfulla plats kommer du att motta ditt spirituella namn. Ett namn, gett till dig av Q’ero paqosarna själva som kommer att namnge energin av din själs uppdrag och resa på jorden. Ditt spirituella namn kopplar dig samman med din själs medicin och helig väg på jorden. Din personliga kraft, resa och energimedicin kommer verkligen att bli välsignad och förgyld av energin på denna plats. Från och med denna dag håller platsen också dig och din medicin som en slags guide eller gudfar. På kvällen är vi inbjudna att bo med familjerna som lever här på ön. Vi stannar här med dem under natten i energin av dagen och kärlekens ö.

Hotell: Bo med familjerna på Amantani: Ingår
Måltider: Frukost ingår, lunch och middag ingår ej
Ceremoni och undervisning med Paqos: Ingår
Transport till öarna och guider: Ingår

24.05.2024: Dag sex
Puno – En mytisk plats och portalen till andra dimensioner

På morgonen lämnar vi ön i vår privata båt som för oss tillbaka till Puno. Under båtresan kommer våra Q’ero mentorer att dela djupare information om våra spirituella namn samt varför vi mottog dem. Detta ger oss en djupare relation med namnets energi och medicin. Väl framme i Puna stannar vi för att äta lunch och vila. Vår privata buss tar sedan oss mot Bolivia, för att besöka ett uråldrigt tempel som ligger nära Titikakasjön. Detta är ett mycket speciellt och magiskt tempel, äldre än vi kan datera tillbaka till en känd civilisation i området. Denna plats är känd som Amaru Murus, Amara Maras portal och är en dörröppning uthuggen i en bergskulle av sten. Detta tempel är kopplat till uråldriga civilisationer som Atlantis, Lemuria och sägs vara en portal till andra dimensioner. Här kommer du att möta, känna eller se mellan världarna med en direktlänk till dina andliga guider. Det är en fantastisk plats. Detta är också ett tempel kopplat till den andinska traditionens feminina kraft; Nusta gudinnor. Det är en mycket högt vibrerande plats som laddar ner och ger massor av energi samt visdom till dig. Den håller en perfekt balans mellan maskulint och feminint, mörkt och ljust, nytt och gammalt. Genom ceremoni öppnas nya visioner inom dig, det du för med dig och ger till världen. Efter att ha tillbringat vår dag på denna magiska plats åker vi tillbaka till Puno för en ledig kväll att integrera det du varit med om under dagen.

Hotell: Hotel Conde de Lemos, Puno: Ingår
Biljetter till heliga sevärdheter denna dag: Ingår
Måltider: Frukost ingår, lunch och middag ingår ej
Transport och guider: Ingår

25.05.2024: Dag sju
Skapelsens tempel och den heliga dalen

Efter frukost plockas vi upp av vår privata buss och startar en ca 8 timmar lång resa mot Inkarikets centrum och den heliga dalen. Vi lämnar Titicacasjöns magiska vatten och börjar en vacker resa där du kommer att se hur omgivningen och landskapen vackert skiftar med många kontraster. Under resan kommer vi att stanna vid skapelsens tempel, Wiracocha i Raqchi. Här på denna kraftfulla och heliga plats kliver vi in i ceremoni med hela skapelsen. Genom en ceremoniell meditation kommer våra paqos här att arbeta med oss, för att skapa en stark kontakt mellan universum och din essence. Att väcka skapelsen inom dig och skapa en starkare kontakt till ditt spirituella namn, personliga medicin och gåvor. Detta är en självförverkligande resa för att också förstå dina drömmar i livet, dina inre gåvor och varför du är här på jorden denna gång. Efter vi har integrerat ceremonin från denna plats, fortsätter vår resa med bussen till den heliga dalen och Karinas egna hotell och center i Ollantaytambo. Resten av dagen är ledig för integrering, utforska omgivningen eller bara vila i mysiga rum medans du lyssnar på ljudet av floden utanför.

26.05.2024: Dag åtta
Illiari Chaska Lodge – Ledig dag i den antika staden Pisac

Vi börjar denna dag med en god frukost och en stilla morgon. Vi håller en delning för att fördjupa vår relation som grupp och community. Ni har några alternativ för denna lediga dag. Vad du kommer att göra beror helt på din känsla av vad du behöver den här dagen. Här bor vi nära naturen i en vacker dalgång. Det ligger precis bredvid den heliga floden: Riti Mayo vars vatten kommer från det heliga berget Apu Waqaywillka/Veronica; berget av heliga tårar. Idag kanske du vill boka en individuell session med våra paqo’s eller följa oss för att utforska staden Pisac. Här kan du shoppa på den berömda marknaden i centrum av denna gamla stad. Det finns gott om butiker som säljer otroliga handgjorda föremål, som ponchos eller inkatextilier. Det finns också butiker som säljer shamanska eller antika verktyg för ditt helande arbete och för din mesa (medicinknyte). På eftermiddagen eller efter middagen åker vi tillbaka till Karinas underbara centrum strax utanför byn Ollantaytambo. Väl tillbaka i Illari Chaska Lodge kommer du att ha en ljuv och lugn kväll som integrerar den djupa upplevelsen av denna resa.

Hotell: Illiari Chaska Lodge: Ingår
Biljetter till heliga sevärdheter denna dag: Ingår ej
Måltider: Frukost ingår, lunch och middag ingår ej
Personliga healingar, initieringar, läsningar med Paqos: Ingår ej Transport och guider: Ingår ej
Transport till och från byn Pisac på avsatta tider: Ingår

27.05.2024: Dag nio
Mauka W’aka – Ett uråldrigt och utkarvat tempel i sten

Vi börjar dagen här vid Karinas center – Illiari Chaska lodge. Efter frukost möts vi vid floden för att motta en helande rening med naturliga örter eller stenar från området. Genom stillhet och meditation skapar vi en stark kontakt till denna heliga flod och dess vatten som kommer från det snöklädda berget Waqaywillka. När vi är redo, renade och i frid, beger vi oss till de heliga ruinerna av Mauka Wa´ka. Vår privata buss tar oss direkt till detta gamla tempel. Detta tempel, besöks sällan av turister och har en mycket kraftfull och mystisk energi. De lokala shamanerna kommer hit för att skapa ceremoni speciellt i samband med den 24 juni och Inti Raymi festivalen. Det är ett tempel kopplat till förfäderna, till Chakana (Inkakorset) och de fyra vädersträcken. Templet kopplar också oss samman med de 3 världar som vi traditionellt arbetar med; Den övre världen: Hanaq Pacha (framtid och övermedvetet), mellanvärlden: Kay Pacha (nutid och medvetna), nedre världen: Uku Pacha (förflutna och omedvetna). Detta tempel har en perfekt energi som för oss samman med balansen mellan det maskulina och det feminina. De arbetar här med solen (Inti) samt prästinnor, gudinnor (Nustas). Här kliver vi återigen in i ceremoni och skapandet av en kraftfull despacho-ceremoni. Vi skapar en djup relation till denna heliga plats och de magnifikt utkarvade stenaltare som finns här. Våra Q’ero mentorer kommer att använda denna levande bön för att initiera dig med energin av en helt ny början. Efter vår ceremoni äter vi lunch i Ollantaytambo och resten av eftermiddagen är ledig.

Hotel: Illiari Chaska Lodge: Ingår
Måltider: Frukost ingår, lunch och middag ingår ej
Ceremoni och undervisning med Paqos: Ingår
Transport och guider: Ingår

28.05.2024: Dag tio
Ollantaytambo – Ett magnifikt tempelkomplex – Att öppna våra hjärtan mot framtiden och sanningen om vår själ

Efter frukost hämtar vår privata buss oss och tar oss direkt till denna vackra, ceremoniella plats och dess tempel. Resan tar cirka 20 minuter och när vi anländer kommer du att möta ett otroligt landskap och energin från Inkakulturen. Denna antika stad och tempelområde påminner oss om ett magnifikt rike och den kraftfulla energimedicin som Q’ero paqos nu delar med oss. Tillsammans med paqos kommer vi att kliva in i en ceremoni vid kondortemplet och koppla oss samman med kraften hos den högsta vibrerande fågeln i den Andiska traditionen. Här kommer vi att ansluta oss med dess energi för att öppna våra hjärtan med ett sjäsligt namn. Vi kommer också att vandra genom ruinerna upp till vindens tempel. Här kommer vi tillsammans som grupp att rena och stärka vår kommunikation. Vi belyser våra lungor och för upp vår egna röst, vår själs egna sanning. Detta för oss samman och hjälper oss att vandra i trygghet och ärlighet som en Ayllu; en gemenskap. Efter en dag av meditation här vandrar vi ner för att äta lunch i Ollantaytambo och resten av dagen är fri.

Hotell: Illiari Chaska Lodge – Carinas mark: Ingår
Måltider: Frukost ingår, lunch och middag ingår ej
Ceremoni och undervisning med Paqos: Ingår
Transport och guider: Ingår

29.05.2024: Dag elva
Ollantaytambo – Aguas Kallientes – Machu Picchu – En fristad bland molnen

Det här är en speciell dag som du har väntat på! Tidigt på morgonen reser vi från Ollantaytambo där vi tar tåget genom djungeln till Aguas Calientes nära Machu Picchu.

Vi går snart in genom portarna till kristallstaden av magi, mysterier och myter och möter ett av världens sju underverk. Vi följer den Inkabyggda trappan genom ruinerna av denna helgedom bland molnen till moder jords tempel. Genom meditation låter vi oss möta energiena här för att skapa en ny och djup början i vår själ. Vi kommer lära känna Machu Picchu, dess tempel och heliga berg runt omkring oss. Efter en guidad tur genom det ceremoniella komplexet kommer det att finnas ledig tid för att utforska detta fantastiska citadell högt upp över floden Whilka Mayo (Den heliga floden). Här kommer du att föras samman med berget Machu Picchu som är kärlekens berg och även djupt kopplat till förfäderna. Machu Picchu är en plats för att återuppleva dig själv. Här får vi kontakt med vem vi verkligen är inom oss själva och drömmer bortom den vi redan tror att vi är.

På eftermiddagen träffas vi i byn Aguas Calientes för middag. Efteråt tar vi tåget tillbaka till vårt hotell i Cusco.

Hotell: Anahuarque Hotel Cusco: Ingår
Tågbiljetter och biljetter till Machu Picchu: Ingår
Måltider: Frukost ingår, lunch och middag ingår ej
Transport från tågstationen och guider: Ingår

30.05.2024: DAY TWELVE
DAY OFF IN CUSCO

Idag är en ledig dag: du kanske vill schemalägga en individuell session med Q´ero Paqo’s, (på ditt hotell eller på en helig plats), utforska den historiska staden eller shoppa på de inhemska marknadsplatserna, den riktiga shamanmarknaden eller i eleganta butiker. Kanske vill du ta en eftermiddagstur i området. Detta kan intressera de som besöker Cusco för första gången och de som vill återknyta kontakten med heliga platser de har besökt tidigare. Om du föredrar att vandra på egen hand är Cusco en underbar stad att utforska, med många sevärdheter inom bekvämt gångavstånd eller med en billig taxiresa. Till exempel ligger ditt hotell en kort promenad från det berömda Qorikancha – Inkarikets (”Soltempel”) Från mitten av detta tempelkomplex strålar fortfarande jordens energilinjer utåt och förbinder heliga platser runt hela imperiet och långt över hela världen. Du kan också förbereda dig för de kommande dagarna av camping högt uppe i bergen.

Hotell: Anahuarque Hotel Cusco: Ingår
Biljetter till heliga sevärdheter denna dag: Ingår ej Måltider: Frukost ingår, lunch och middag ingår ej
Personliga healingar, initieringar, läsningar med Paqos: Ingår ej
Transport och guider: Ingår ej

31.06.2024: Dag tretton
Cusco – Pilgrimsfärd till Apu Ausangate – Det Andinska höglandet av heliga glaciärer.

Tidigt på morgonen börjar vi vår resa med buss upp genom Andernas högland, mot de heliga bergen Ausangate och Colloriti. Under vår resa passerar vi branta berg och sluttningar med gröna jordbruksfält och terrasser. Du kommer att se många små byar med herdar som guidar sina hjordar av lamas och alpackor och uppleva hur urbefolkningen lever i bergen. Vår professionella guide kommer att berätta om lokalbefolkningens liv och traditioner, såväl som de funktioner och landskap du besöker. Om du vill rida häst upp i bergen under resan är detta möjligt, på begäran. Pilgrimsfärden uppför detta imponerande berg, Ausangate, är en initiering i sig. När vi bestiger det kommer vi att stanna och motta en rening vi glaciärsjöarna för att lämna det som håller oss tillbaka, så att vi kan möta dessa mäktiga landskap genom närvaro. Vi kommer att arbeta med det helande, regenerativa vattnet i en av de vackra blå turkosa lagunerna längs stigen. När du anländer vid foten av Ausangate är det dags för en trevlig middag och att låta kropp och själ få slappna av. Du kommer att ha tid att vandra och utforska omgivningen av detta heliga berg som är ett av de ”heligaste” och högsta bergen i Anderna. Under natten kommer vi att campa nedanför detta majestätiska berg. Att sova nära marken kommer att intensifiera din koppling till Moder Jord (Pachamama) och Ausangate och kommer att maximera din upplevelse av dess heliga natur. Vi kommer att campa på 4 600 meter över havet för att få en stark koppling till detta berg och landskap på en djup nivå. Paqos närvaro där hos oss kommer att ytterligare fördjupa vår upplevelse och hjälpa till att stödja samt vägleda vår upplevelse. De kommer också att dela sin visdom och berättelser med oss om denna unika plats.

Boende: Camping i tält: Ingår.
Madrass: Ingår men du kan även ta med egen.
Sovsäck: Ingår ej
Måltider: Frukost på hotellet samt lunch och middag i bergen ingår.
Ceremoni och undervisning med Paqos: Ingår
Transport och guide: Ingår
Hästar: Hästar ingår inte och kostar cirka 40 USD per dag. Om du väljer att boka en häst måste du betala för den för dessa 4 dagar i bergen.

01.06.2024: Dag fjorton
Apu Ausangate – En initiering bortom tid och ord – ett med Inkas linje av medicinmän och kvinnor.

Efter frukost kommer vi att träffa shamanerna som kommer att arbeta individuellt med var och en av oss och vårt heliga altare, vår mesa. De kommer att ge dig en personlig läsning (reading) av din medicin och vägen du har framför dig, vilket ger dig både klarhet och kunskap om din inre och yttre resa. Vi vandrar sedan högre och närmare med utsikt över detta majestätiska berg. På denna plats kommer du att motta en initiering som för dig samman med medicinmän och kvinnor. En familj av helare som vandrat samma helande resa som vi gör. Under initieringen får du en ”Liniagesten” från denna högt vibrerande plats. En unik medicinsten kopplad till de mäktiga förfäder som bott här i Anderna, som flydde från huvudstaden under imperiets fall för att upprätthålla den uråldriga kunskapen, visdomen och ceremonierna. Att värna och hålla en universell tradition som de ärvt av deras förfäder. Resten av dagen är fri att få vandra och skapa kontakt med landskapet och berget på ditt eget sätt. Att integrera visdomen och energin från dagens ceremonier.

Boende: Camping i tält: Ingår
Madrass: Ingår
Sovsäck: Ingår ej
Måltider: Frukost, lunch och middag i bergen: Ingår
Ceremoni och undervisning med Paqos: Ingår
Hästmän och guide: Ingår

02.06.2024: Dag Femton
Apu Ausangate – Att ta emot den största initieringen av förnyelse

Efter frukost kommer vi att göra en morgonmeditation och träffa våra paqos för att skapa en ceremoniell gåva. Tillsammans skapar vi en levande bön, en despacho i kontakt till oss, vår själs resa och bergets ande. Vi kommer att guidas närmare och upp för detta berg för att genom eld transformera denna gåva. Denna ceremoni lyfter våra böner och drömmar upp till dess snötäckta krona, kopplat till universum.

Vi kommer att arbeta som en grupp för att hela de berättelser och föreställningar vi har om oss själva och världen. Att lyfta alla avtryck inom oss som begränsar vår resa till vår högsta potential. Vi kommer att föra dem till medvetenhet och sedan låta bergets ande hjälpa oss att hela dem. Våra paqos bjuder in oss till ceremoni och kommer vid bergets altare att överföra Mosoq Karpay, den stora initieringen och kraften från detta berg. En mycket hög frekvens kommer att fylla energifältet, våra kraftcenter och återkoppla oss till din framtid. Detta löser upp dem och för oss samman med vår sanna essens. Under den här ceremonin kommer du att fortsätta arbeta med ditt andliga/ spirituella namn genom kraften av initieringen och detta kraftfulla berg. Resten av dagen är fri att skapa kontakt med landskapet och berget på ditt eget sätt. Att integrera den höga vibration som fortfarande skakar om och håller din värld inifrån. En plats bortom tid och rum förenas nu också till namnet på din själs medicin och öde.

Boende: Camping i tält: Ingår
Madrass: Ingår
Sovsäckar: Ingår ej
Måltider: Frukost, lunch och middag i bergen: Ingår
Ceremoni och undervisning med Paqos: Ingår
Hästmän och guide: Ingår

03.06.2024: Dag sexton
Apu Ausangate – Cusco; Inkarikets centrum & huvudstad – En ny dag, ny början och en ny soluppgång

Idag börjar vi likt de flesta dagar med en sharing, att dela vår erfarenhet. Efter detta har du möjlighet att utforska denna plats i medvetet lugn under några timmar. En dag av integrering och meditation till helig visdom inom dig. Efter lunch packar hästmännen våra tillhörigheter, tält och vi fortsätter vår resa nedför berget med utsikt över Apu Kolloriti, ett snöklätt berg som är en mycket helig plats för ceremoni under Inkariket. På vägen nerför berget kommer vi att stanna och skapa en Apacheta, ett stenmonument för att förankra våra böner i våra liv genom ceremoni och ansluta till våra böner. Under denna ceremoni kommer du att arbeta med dessa dagars energi, ditt andliga namn och dess heliga medicin. Här bygger vi en ny koppling till våra liv, visioner och drömmar för att hjälpa dig att gå med större lätthet och stödja inkafolkets andliga väg. När vi är nere i hästmännens hemby kommer vår buss att hämta oss och köra oss direkt till vårt hotell i Cusco. Dina väskor och tillhörigheter har förvarats här sedan vi åkte. Resten av kvällen är fri för vila eller att vandra genom denna fantastiska och gamla inkastad.

Hotell: Anahuarque Hotel Cusco: Ingår
Måltider: Frukost ingår, lunch och middag ingår ej
Ceremoni och undervisning med Paqos: Ingår
Transport och guider: Ingår

04.06.2024: Dag sjutton
Cusco- Ledig dag i Cusco

Idag är det en ledig dag efter våra vackra dagar vid berget Ausangate. En dag av vila, integration och egentid. Kanske vill du fortsätta ditt personliga arbete genom att boka en privat healingsession, initiering mm med Q’ero paqos eller bara njuta och integrera bergsresan. Kanske föredrar du att vandra på egen hand genom Cusco och vandra utanför staden till Saxayhuamans många sevärdheter.

Hotell: Anahuarque Hotel Cusco: Ingår
Biljetter till heliga sevärdheter denna dag: Ingår ej
Måltider: Frukost ingår, lunch och middag ingår ej
Personliga healingar, initieringar, läsningar med Paqos: Ingår ej
Transport och guider: Ingår ej

05.06.2024: Dag arton
Cusco – Quillarumiyoq – Att döpas och födas på nytt vid månens uråldriga och heliga altare

Efter frukost lämnar vi vårt hotell och åker mot Quillarumiyoq. Med utsikt över vackra landskap kommer våra lärare, Paqos att guida oss genom en vacker ceremoni för att arbeta med detta gamla och mystiska tempel. Det är ett perfekt utkarvat stenmonument som sällan besöks av turister. Det sägs vara ett tempel som skapats före Inkarikets tid, gjort i anslutning till Atlantis och till universum. Vi kommer att arbeta med denna kraftplats och månkalendern här för att föra in klarhet, styrka och frihet in i hela din essence. Denna dag är en dag av visdom och helande. Paqos kommer att dela en annan traditionell och helig ceremoni kopplad till detta tempel och vattnet från källan här. Du kommer traditionellt att döpas med ditt andliga namn, heliga medicin och återfödas i heligt vatten genom ceremoni. Här kommer vi att lämna livlöshet som kan ha förföljt dig i livet, så att du nu kan omfamna och äga livet. Du kommer att sträcka dig mot framtidens energi och sedan bli initierad att vandra från denna nya plats i stabilitet. Detta markerar en ny födelse av liv och skapar en ny resa i ditt liv. Efter denna kraftfulla ceremoni kommer det att finnas tid för varje person att meditera på denna heliga plats för ytterligare fördjupning och personliga relation till platsen och ditt inre. Detta hjälper dig att möjliggöra kontakten till din egen sanning, och att dela eller utrycka den sanningen med alla som du kommer att möta. Detta är den djupaste hemligheten om dig själv, som du aldrig kan förklara för någon annan. Detta är sanningen om vem du verkligen är; en plats som aldrig kan berättas, men som kan kännas och upplevas. På kvällen kommer vi att dela våra själsögonblick av resan under en avslutningsmiddag för att fira våra veckor tillsammans. En hedring till den nya plats som hela denna transformativa resa har skapat inom oss. Det finns inget hej då, Tupananchiskama; tills vi ses igen, som paqos alltid säger.

Hotell: Anahuarque Hotel Cusco: Ingår
Måltider: Frukost ingår, lunch och middag ingår ej
Ceremoni och undervisning med Paqos: Ingår
Transport och guider: Ingår

06.06.2024: Dag nitton
Cusco – Flyg från Cusco till Lima och ditt hemland eller stanna på Plant Medicine Retreat 7 – 12 juni

Idag, om du inte har gjort fortsatta arrangemang för att stanna några extra dagar i Cusco eller någon annanstans i Peru, kan du ta en taxi från hotellet till Cuscos flygplats för ditt flyg till Lima. I Lima ansluter du med ditt flyg tillbaka till ditt hem. ELLER: Du är också välkommen att stanna en vecka till för att utforska en annan släktlinje som flydde under Inkaimperiets fall. Här kan du möta de medicinmän och – kvinnor som har hållit och bevarat magin från växtmedicinens tradition djupt inne i jungeln.

Måltider: Frukost på hotellet ingår, lunch och middag ingår ej.
Transport och guider: Ingår ej

Du kan arbeta med Paqo’s på lediga dagar. Du kan ha en coca-läsning, en healing session, initiering eller något annat. Detta kan vara på hotellet eller gå till en vacker helig plats. För detta kommer du att ha gott om tid att prata med Victor och Karina under resan.

Healing: $ 120
Healing & Reading: $ 210
Reading: $ 120
Initiering: $ 210

Det som INGÅR i denna heliga resa:

• Hotell (dubbelrum), inklusive frukost (lägg till $ 750 USD för ett enkelrum).
• Campingutrustning: madrass och tält.
• Alla entréavgifter till de heliga platser vi besöker från programmet ovan.
• Privat transport / buss / tågbiljetter till Machu Picchu.
• Reseledare, guider & översättare.
• Måltider (enligt beskrivningen i resplanen).
• Ceremonier med 2 Paqos, under hela resan (beroende på antal deltagare).
• Mat och boende för resan i bergen.
• (Nöd) syretank för resan i bergen.
• Personlig läkare under vår resa i bergen.
• Healingsceremonier och initieringar (enligt beskrivningen i resplanen).
• Föreläsningar och visdom som delas under resan.
• Hästar och hästmän för att bära all campingutrustning.

Det som INTE ingår inte i resan

• Flyg från ditt hemland till Lima och från Lima till ditt hemland.
• Inrikesflyg inom Peru. (Lima till Arequipa & Cusco till Lima)
• Personlig häst under vår bergsresa (4 dagar) $40 per dag.
• Ytterligare måltider (lunch, middag), enligt ovan.
• Tillägg i ett enkelrum: $ 750 USD extra.
• Individuella healingar eller initieringar med paqos (på begäran).
• Ficklampor.
• Reseförsäkring (inklusive sjukförsäkring).
• Badkläder.
• Vaccinationer (om du vill eller rekommenderas att ta dem).
• Sovsäck.
• Dricks. Peru lever på dricks vilket gör att alla gör sitt yttersta för att göra din vistelse till en magisk och bekväm upplevelse. Tidigare har detta samlats ihop i slutet av resan men DENNA GÅNG: Ta med $ 440 dollar i dricksbelopp som lämnas till Karina under de första dagarna: det inkluderar dricks till buss- och båtförare, lokala guider, reseledare, hotellreceptionister, bagagebärare, heliga sevärdheter och deras vakter, etc. – det är vanligt att dricksa den typen av tjänster i Peru och för första gången gör vi det åt dig. Kom dock ihåg om du gör egna saker på lediga dagar att det som sagt är vanligt att dricksa här och något många lever på.

reseledare

• Victor Forselius (Sverige) – Kontakt: Hello@Qeromedicine.com
• Paqos från Q’ero-byarna.
• Karina Davalos Concha (Peru) Spiritofthecondor@hotmail.com

Tukuy Sonqoymanta (av hela våra hjärtan), Victor, Karina och Paqo´s.

Total kostnad för resan: $ 4440 USD

En deposition på $ 2000 Dollar garanterar din plats (ej återbetalningsbar). Sista anmälningsdag: 1 maj 2024. När du registrerar dig får du ett formulär med all exakt information om hur du betalar och mer information om de praktiska sakerna för din vistelse i Peru.

Tips: Du kan också besöka en resebyrå och låta dem hjälpa dig att boka din biljett direkt från den plats du kommer ifrån till dit du reser. (t.ex. Stockholm-Lima, Lima-Cuzco och Lima-Arequipa). Vi rekommenderar att du bokar biljetten från ditt land till Lima som en biljett (tex KLM) och att du bokar inrikesflyg separat (tex Latam). Om du bokar via KLM direkt från Stockholm till Cusco (vilket är möjligt) så kan du inte göra ändringar senare i din biljett, om det skulle behövas. För registrering och/eller frågor vänligen maila: Victor Forselius: Hello@qeromedicine.com / www.qeromedicine.com

Ytterligare anmärkningar:

* Även om resan är noggrant förankrad i en energiskapad ”mall” såväl som i detaljerad praktisk förhandsplanering, förblir denna resplan ”formbar för verkligheten.” Det är pilgrimsfärdens och lärlingsutbildningens natur att vissa saker kan förändras i sista minuten. Enligt vår erfarenhet öppnade de få förändringar som inträffade på våra tidigare resor ofta dörren till oförutsedda (och vanligtvis underbara) möjligheter. Tack på förhand för din flexibilitet och vilja att anpassa dig, för att dra nytta av de ständigt föränderliga möjligheterna som finns i ett flytande shamanskt universum!
* För de individuella healing- eller initieringssessionerna med paqos gör du en reservation under resan med Victor medan du är i Peru. Alla ni kommer att kunna arbeta personligen med shamanerna.
* Om du vill komma tidigare eller stanna längre vänligen meddela oss i tid. Karina kan göra extra bokningar på det hotell du väljer.
** Det är inte tillåtet att dricka alkohol under ceremonidagarna och initieringarna, endast på fritiden! Detta är för din egen och gruppens säkerhet.
** Vi lever och har verkligen levt i transformativa tider. Covid19 skakade världen och vi är tacksamma för att restriktionerna är borta. Peru har påverkats mycket av detta. Vaccinerad eller inte är du hjärtligt välkommen att följa med på denna resa genom Andernas magiska landskap. Du behöver inte vara vaccinerad för att följa med oss till traditionens hemland – Peru.

Användbara webbplatser

KLM Airlines – Flyg från ditt hemland till Lima & Lima till hemlandet.
Latam Airlines – Inrikesflyg inom Peru (Lima till Cusco; Cusco till Lima)
Avianca Airlines – Inrikesflyg inom Peru (Lima till Cusco; Cusco till Lima)
Lima Airport Hotel – Lima Airport Hotel.
Google Maps – Användbart för att kartlägga din resa.

För registrering och/eller frågor vänligen maila: Victor Forselius: hello@qeromedicine.com / www.qeromedicine.com

Tukuy Sonqoymanta (av hela våra hjärtan)
Victor, Karina och Paqo´s.

Extra tillägg till din helande upplevelse:

DJUNGEL MEDICIN
CEREMONIER UTAN FILTER – BORTOM ORD

HELA DET FÖRFLUTNA & BLI DIN FRAMTID

7 – 12 juni

Med Victor Forselius, Karina Davalos, Ayahuasqueros & Q’ero Shamanerna

Alternativ 1

Det finns två alternativ för att delta i denna djungelmedicinresa och retreat. Detta kan vara en extra resa som läggs till i programmet efter att du har följt med på Victors resa genom de Andinska bergen, Titicacasjön, Den heliga dalen med ursprungsbefolkningen Q’eros. Om så är fallet åker du till Illiari Chaska Lodge med Victor Forselius från Cusco med resten av gruppen den 6e juni vid 17.00.

Alternativ 2

Det andra alternativet är om du inte har deltagit i resan. I det här alternativet planerar du att anlända till Lima den 5e juni för att sedan komma till Cusco på kvällen. Här kan Karina hjälpa dig att boka ett fint hotell där resten av gruppen bor (i centrala Cusco) för bara 60 dollar. Den 6e har du en ledig dag i Cusco för att acklimatisera dig och vila. Vi lämnar sedan Cusco tillsammans vid 17.00 för att åka till Carinas underbara center strax utanför byn Ollantaytambo. Nära naturen i en fantastisk dalgång stannar vi vid ån och lyssnar på vattnet som rinner förbi oss. Detta vatten kommer från det heliga berget Apu Whalkay Whilka/Veronica; Berget av heliga tårar.

6 dagars arbete med helig växtmedicin. En magisk resa genom visdomen från en annan släktlinje av medicinkvinnor och män som flydde under Inkarikets fall. En annan familj av denna tradition som fann sitt hem i Amazonas djupa regnskogar. Låt Shipibo shamanens kunskap guida dig genom hur du reser genom världarna och dina inre dimensioner expandera bortom visioner av den fysiska verkligheten. Tillåt din själs öga och känslighet i kontakt med andens osynliga dimensioner att bli en förstahandsupplevelse. Här kommer du att kunna uppleva en värld av magi utan verklighetens filter. Genom de vackra landskapen och vid foten av det heliga berget Whalkaywhilka kommer Ayahuasqero (dvs. Djungel-shamanen) delvis tillsammans med Q’ero-shamanerna att introducera och guida dig genom en helande resa mellan världarna.

Inget evenemang hittades!
Inget evenemang hittades!